Mijlpaal voor ABUCO – 50-ste Gangway geleverd!

Middenmeer

Met de oplevering van de onderdelen voor de 50-ste Ampelmann Walk-to-Work (W2W) systeem heeft ABUCO, specialist in het verwerken van hogerekgrens staal, een absolute mijlpaal bereikt. De staalbouwer uit Middenmeer is al vanaf 2009 voor Ampelmann Operations actief met de productie van de onderdelen voor dit wereldwijd succesvolle offshore access systeem.

Bij ABUCO ging op vrijdag 21 oktober de vlag uit bij de oplevering van een Ampelmann W2W systeem van het type GXXL. De achtste op rij van dit type, dat is uitgerust met een 30 meter lange loopbrug. ABUCO-directeur Jack Wagenaar: “In 2009 gingen we van start met de constructie van de onderdelen voor het A-type van Ampelmann. Deze had een loopbrug met een lengte van 20 meter. Hiervan zouden we er in totaal vijf bouwen. Vervolgens construeerden we 37 systemen van het type GXL met een 25 meter lange loopbrug. En nu hebben we alweer nummer acht afgeleverd van het type GXXL dat een nog weer vijf meter langere loopbrug heeft. Wij zijn er best trots op dat wij samen met Ampelmann Operations deze mijlpaal van vijftig W2W systemen hebben mogen bereiken.”

Bijzonder is dat de uitvinder van dit innovatieve W2W systeem deze maand eveneens een mijlpaal heeft bereikt met het passeren van meer dan 3 miljoen veilige transfers bij circa 200 projecten wereldwijd. Ondertussen worden Ampelmann W2W systemen over de hele wereld bij alle belangrijke olie-, gas- en windenergieprojecten toegepast. Daarnaast wordt samen met ABUCO gewerkt aan een heel speciaal offshore access systeem dat in poolgebieden kan worden ingezet.